Mickmossen

Posted on Mar 10, 2015

En gammal bild på en dränkt döende skog. Jag fann platsen av en slump och det var en speciell känsla att vandra in i denna döende skog. Det var en sen vårkväll med några timmarsljus kvar. Jag vandrar på en stig som leder över en karg hällmark med små knotiga tallar. Plötsligt tätnar skogen och stora granar tornar upp sig och lägger ett tungt mörker över omgivningen. Jag fortsätter in i ett underligt vattenlandskap. En sjö där vattenytan bryts av gamla döende granar. Spökligt var bara förnamnet. Jag bestämmer mig för att spendera natten i skogen för att kunna fånga morgonljuset i denna märkliga sjö. Efter en natt där skogens ljud höll mig vaken så lyckade jag försova mig och missar det magiska morgonljuset. Denna bild är tagen några timmar för sent men lyckas ändå förmedla mörkret jag upplevde.

mickmossen

 

I helgen åkte Kinga och jag tillbaka men fann att alla träd döda och de stora granarna har rivits ner av stormar. Magin är borta en lite av spökligheten finns kvar.

mickmossen-032

Vi (jag) missbedömde hur mycket ljus som skulle finnas kvar på kvällen och vi glömde ta med lampor. Mobilen fick vara nödljus men någon stans där ute i storskogen så gav batteriet upp och det blev svart. Väldigt svart. En uggla hoade kusligt  i närheten. Men skam den som ger sig. Vi kom fram till bilen till slut.